Gluteeniton marjapiirakka, ilman valkoista sokeria



Tämä on minun luotto-ohje, jolla yleensä piirakka onnistuu aina.
Helppo ja yksinkertainen. Ei mitään kummempia mittailuja, eikä tarvikkeita, kunhan sulla on joku "kuppi", sekoitin(lusikka/lasta) ja piirakkavuoka, jossa paistaa. Sekä tietty tarvittavat aineet.

MARJAPIIRAKKA

2 kuppia jauhoja
1 kuppi erytrolia/kookossokeria/sokeria
3/4 kuppia voita/margariinia
Nämä sekoitetaan kulhossa lastalla/lusikalla hyvin sekaisin.

Ota sekoitetusta murutaikinasta sivuun 1/2-1 kupillinen taikinaa
(tähän piirakkaan en ottanut yhtään, sillä tein päälle rahka-kermaviiliseoksen)

Lisää ja sekoita jäljelle jäävään loppuosaan:
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta 
(vaniljasokerikin käy,jos käytät sokeria)
1 kuppi maitoa ( kookosmaitoa/mantelimaitoa)
2 munaa

Mansikoita/mustikoita/kirsikoita/hedelmäviipaleita
(tähän käy mikä hyvältä tuntuu)

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele päälle marjat.
Murusta päälle sivuun otettu taikina.

Tähän kyseisseen piirakkaan laitoin marjojen päälle:
1 prk kermaviiliä
1 prk maustamatonta rahkaa
2 rkl raakakaakaojauhetta (tai tummaa kaakaojauhetta)
nämä sekoitetaan keskenään ja lisätään marjojen päälle.

Paista 200 asteessa noin 45 min










Kommentit