Mangopiirakka,(sokeriton ja vehnätön)



AINEET:
200 g taateleita (käytin kuivattuna)
2 dl vettä
1 dl juoksevaa leivontamargariinia tai rypsiöljyä
2 munaa
1,5 dl gluteenitonta, vehnätöntä jauhoseosta
1 dl mantelijauhoa
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 rkl raakakaakaojauhetta tai muuta sokeritonta tummaa kaakaojauhetta (esim. VanHouten)
PÄÄLLE:
2-3 dl mangokuutioita sopivan rouheiksi paloiteltuja
2 prk (a' 200g) rahkaa
1 tl vaniljajauhetta
pari palaa tummaa suklaata
1 prk ValioProFeel proteiinivanukasta, kermakaramelli
(proteiinivanukkaan voi ihan hepposeen jättää pois, itse lisäsin sen tähän, kun oli pari purkkia kokeilussa... ei jatkoon, sisältää makeutusaineita)

1. 
Paloittele taatelit ja keitä niitä vedessä noin 5 min, sekoittaen samalla puuhaarukalla, tai kunnes ovat pehmeää sosetta. 
Jäähdytä hetki kattilassa, kylmään veteen upotettuna.

2.Lisää taateliseokseen rasva/öljy, sekä
kananmunat

3.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita sitten puuhaarukalla taateliseoksen joukkoon .

4.
Voitele kevyesti pyöreä piirakkavuoka
Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

5.
Paista pohjaa 175-200 asteisessa uunissa noin 15 min.
Valmista tälläaikaa täyte sekoittaen kaikki aineet( lukuunottamatta proteiinivanukasta ja suklaata) keskenään.

6.
Levitä täyte lämpimän pohjan päälle ja tasoita.
Jos haluat, voit pinnalle laittaa vielä proteiinivanukkaan ja pari palaa tummaa (90%), tai sokeritonta suklaata.

7.
Paista piirakkaa vielä n. 20 min ( tai uunista riippuen).





Kommentit