Vähän voimakkaamman makuinen italianpata



Mies totesi, että tämä on ennemmin meksikonpataa, kun tuunasin pataa vähän reilummin cayannepippurilla.
400-500 g naudanjauhista
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
puolikas punainen paprika
herne-maissi-paprikapussi
1 lihaliemikuutio
1 tölkki tomaattimurskaa (basilika)
pieni tomaattipyree purkki
n. 4 dl vettä
2-3 dl Rakettispagettia (Railakas, jossa kolmea väriä)

Mausteet:
1 tl maustepippuria
1,5 tl mustapippuria
1,5 tl paprikajauhetta
2 tl oreganoa
2 tl timjamia
2 tl kuivattua persiljaa
1,5-2 tl cayannepippuria

Ruskista jauheliha pannulla ja kaada se kattilaan.
Kuullota sen jälkeen pannulla sipulit, kuutioiksi pilkottu paprika ja herne-maissi-paprika pussillinen. 

Murusta lihaliemikuutio kattilaan jauhelihan päälle.
Kaada kattilaan äsken pannulla kuullottamasi ainekset.

Lisää kattilaan vesi, spagetti ja mausteet.
Itse lisäilen yleensä mausteet silmämääräisesti sen kummemmin mittailematta, mutta ohjeessa määrät suuntaa antamassa.
Maistelemalla parhaiten selviää oma mieltymys.

Sekoita kaikki sekaisin ja anna seoksen muhia pienellä lämmöllä noin 10 min. 
Välillä kannattaa sekoitella pataa.
Ja lopuksi valmiin ruoan päälle reilusti tuoretta persiljaa.





Kommentit