Sisarussämpylät pellillä sulassa sovussa





Tänään pidin sämpylöidenleipomispäivän.
Piti kokeilla jotakin hieman erilaista ja niinpä leipasinkin pellillisen "sisarussämpylöitä", jotka nököttivät uunissa paistamisenjälkeen pellillä kylki kyljessä kiinni.

Näihin tuli:

5 dl noin 40 asteista vettä
1,5 tl suola
2 rkl siirappia
0,5 dl oliiviöljyä
1 pss kuivahiivaa
10 dl sämpyläjauhoja
(Tässä S-ryhmän Kotimaista Sämpyläjauhoja)
1 dl tattarileseitä
n. 0,75 dl Mummon mielihyvä perunahiutaleita

Liuota veteen suola ja oliiviöljy, leseet, siirappi  sekä perunahiutaleet.
Lisää vähitellen sämpyläjauhot ja vaivaa napakaksi.


Jätä taikina noin puoleksi tunniksi liinan alle, jonka jälkeen vaivaa jauhojen avulla taikinasta työpöydällä kaksi tankoa, jotka kummatkin jaa kuuteen osaan.


Pyörittele paloista sämpylöitä jotka asettele pellille melko lähekkäin. 

Kannattaa vähän jättää rakoa kohoamista varten. 
Kohota vielä toinen puolituntia liinan alla jonka jälkeen voitele sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa noin 20 min.

Kommentit

  1. Mikään ei oo parempaa kuin omatekoiset uunituoreet sämpylät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot iha oikeessa. Olen tosin itse kamalan huono syömään leipää. Ruisleipää sitten melkeenpä, mutta välillä iskee sellainen sämpylä himo, ettei siitä pääse yli kuin herkuttelemalla. :O)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogissani on käytössä kommenttien tarkistus toiminto, joten kommenttisi näkyminen julkisesti saattaa kestää jonkin tovin.
Kiitos kommentoinnista!