Vispipuuro eri marjoista tehtynä on maukas jälkiruoka- tai välipalapuuro.
n. 4 dl marjoja, esim. puolukoita,
karpaloita, karviaismarjoja, punaherukoita,
raparperipaloja tai mansikoita.
1 l vettä
1- 1 1/2 dl sokeria
75 g ( runsas 1 dl ) mannasuurimoita
1 rkl perunajauhoja
3-4 rkl vettä
1. Survo puhdistetut marjat . Keitä marjasurvosta 5- 10 min. ja siivilöi
kuoret ja siemenet pois mehusta. Raparperejä ei tarvitse siivilöidä.
2. Mausta mehu sokerilla, kuumenna kiehuvaksi
ja vispilöi mannasuurimot sen joukkoon.
Keitä puuroa suurimoiden ohjeen mukaan
Keitä puuroa suurimoiden ohjeen mukaan
( 5 tai 20 min. )
3. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan
3. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan
ja suurusta puuro seoksella.
Näin valmiista puurosta tulee pehmeä ja kiiltävä.
4. Jäähdytä puuroa hieman ja vatkaa se kuohkeaksi.
5. Kaada laakealle vadille, ripottele päälle ja jäähdytä se.
Näin valmiista puurosta tulee pehmeä ja kiiltävä.
4. Jäähdytä puuroa hieman ja vatkaa se kuohkeaksi.
5. Kaada laakealle vadille, ripottele päälle ja jäähdytä se.
Kommentit
Lähetä kommentti
Blogissani on käytössä kommenttien tarkistus toiminto, joten kommenttisi näkyminen julkisesti saattaa kestää jonkin tovin.
Kiitos kommentoinnista!